Який блендер краще: погружний або стаціонарний

Який блендер краще: погружний або стаціонарнийУ цій статті фахівці інтернет-магазину «Дім Техніка» розбирають переваги заглибних і стаціонарних блендерів, а також дають корисні поради по їх оптимальному вибору.

Домогосподарок що цінують свій час і сили цікавлять принципи вибору побутової техніки.

Підхід уважного вивчення моделей та їх технічних показників перед безпосередньою покупкою, дозволяє зробити вибір блендера правильним і точним.

Перед тим як приступити до підбору, розберіться для чого ви будете використовувати електрообладнання, та яке навантаження на нього буде максимальним?

Чи потрібен вам прилад щодня, або він буде використовуватися зрідка? Відповіді на ці питання – це основа для формування правильного вибору.

Ми розкриємо вам технічні і функціональні параметри різних типів приладів. Це дозволить, самостійно визначитися, який тип блендера вам необхідний в господарстві.

Погружний або стаціонарний блендер – відмінності між ними

Конструктивні відмінності між стаціонарними і погружними блендерами полягають в способі монтажу, функціонування обладнання.

Стаціонарні блендери – це чаші з вмонтованою робочої насадкою, котрі встановлються на корпус з двигуном і функціональними клавішами.

Всі продукти, рідини завантажуються в чашу, де відбувається їх подрібнення або змішування. Використовувати можливості блендера в іншому окремому посуді не дозволяється.

Погружні блендери – прилади з невеликими, але потужними двигунами, розташованими в монолітних корпусах, що поміститься в долоні людини.

Від корпусу відходить подовжена трубка, на кінці якої встановлений ніж. Деякі моделі дозволяють змінювати трубку з ножем на інші насадки, такі як віночок для збивання, ніж для розколювання льоду. Є типи приладів к яким додаються настільні ємності, в які встановлюється вертикально корпус з двигуном, він надає руху насадці в чаші.

Погружні блендери універсальні, і не прив'язані до стандартної ємності. Вони використовуються для подрібнення продуктів в мисках, тарілках, каструлях. У посуді з металу, пластику, скла з діаметром більш ніж діаметр захисного кожуха ножа.

Який блендер вибрати?

На це питання вам потрібно відповісти самостійно. Але відгуки та переваги домогосподарок поступово зміщуються в бік погружних блендерів. Цьому сприяють такі параметри:

  • мобільність;
  • простота обслуговування і миття;
  • легкість управління;
  • доступний ціновий діапазон.

Стаціонарні блендери мають габаритний корпус, та двигун. А так як ця запчастина формує 60% ціни – стаціонарні блендери на 20-30% дорожче аналогічних за параметрами погружних моделей.

Що б помити погружной блендер, не потрібно витрачати час на демонтаж чаші, обполосніть під водою тільки насадку. Всі матеріали, використовувані при виробництві ножів, корпусних деталей мають спеціальне покриття, яке легко миється і не затримує на поверхні жир чи інші речовини, а навпаки їх відштовхує.

Управління інтуїтивно зрозуміло, всі регулятори знаходяться під рукою, можна регулювати швидкість в процесі роботи. Є прилади з декількома фіксованими швидкостями, але не більше 12, є повільно регульовані швидкості. Таке обладнання має вбудований поворотний регулятор, ви можете підлаштувати швидкість точно і плавно.

Ми віддаємо свої переваги погружним блендерам Bosch, Kenwood, Siemens.

Що приготувати з допомогою погружного блендера?

Що приготувати з допомогою погружного блендера?Погружні моделі мають різні ступені потужності. Потужні прилади розмелюють м'ясо, тверді крупи, горіхи. Складно зустріти блюдо, в якому не можна полегшити його приготування, застосовуючи блендер.

Для молодих матусь цей прилад необхідний, як коляска. Прикорм дитини включає в себе фруктові та овочеві пюре. Приготування пюре з фруктів займе у вас не більше 5-10 хвилин, якщо на вашій кухні є погружний блендер.

Ви зварили овочевий супчик, а вам потрібен суп-пюре. Одна хвилина роботи погружного блендера і суп-пюре можна подавати на стіл. А які гарні паштети можна робити з вареної курячої печінки, яєць і вершкового масла.

Варто лише подрібнити всі ці інгредієнти до одноманітної маси. Використовуйте всю різноманітність рецептів.

Якщо ви любите вівсяне печиво, погружний електроприлад допоможе подрібнити 1 склянку вівсяних пластівців, перетворивши їх в муку. Додайте туди ще:

  • 1 склянку пшеничного борошна,
  • 2 яйця,
  • 120-150 грам топленого вершкового масла,
  • півсклянки цукру,
  • чайну ложку гашеної соди.

Сформуйте невеликі кульки, як горіх, та випікайте на середньому вогні приблизно 12-15 хвилин.

Продукт середньої щільності може бути подрібнений і готовий до обробки за 30 секунд. М'які фрукти перетворюються в пюре за 10-15 секунд. Такий помічник на кухні нікому не завадить.

Як правильно вибрати блендер погружний

Погружні блендери мають основні технічні та функціональні параметри вибору:

  • потужність;
  • кількість швидкостей;
  • наявність додаткових насадок і чаш;
  • режими подрібнення.

Як правильно вибрати блендер погружнийПотужність – це важливий параметр, який відповідає за здатність приладу подрібнювати тверді продукти. Чим більш потужність, тим більш сила, з якою ніж впливає на харчові інгредієнти. Для приготування фруктових і овочевих пюре, коктейлів досить 500 Вт. Моделі на 750 Вт легко справляються з м'ясом і твердими овочами.

Вибір швидкості дозволяє повільно розмішувати тісто або збивати білки на великих оборотах. Наявність швидкостей регулюється кількістю насадок. Якщо в приладі всього 2 насадки, то і швидкостей ви будете використовувати не більше 3-х. Найбільша кількість швидкостей в погружних блендерах – це 12. Таке обладнання має в наявності 1-2 чаші і не менше 3-х насадок.

Вибір кількості насадок залежить від того що ви готуєте для своїх близьких. Якщо у вашому раціоні присутні випічка, коктейлі, соки з м'якоттю, м'ясні паштети – придивіться до обладнання з найбільшою кількістю різноманітних насадок і чаш.

А якщо вас цікавить тільки приготування пюре для дитини, тоді можна зупиниться на 1-2 насадках, і навіть відмовитися від віночка для збивання.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг